Mahé Adası, Hint Okyanusu üzerindeki Seyşeller Cumhuriyeti’ni oluşturan 115 adadan en yoğun nüfuslu adadır. Uzun sahil şeridi nedeniyle, Mahé halkının balıkçılığa temel bir geçim kaynağı olarak bağlı olması sürpriz değildir. Mahé’nin yerel mutfağı, sömürge geçmişi nedeniyle çeşitli etkilere sahiptir. Bu nedenle, Mahé’deki yiyecekler, içine atılan deniz mahsullerinin iyi bir ölçüsü ile Fransız ve İngiliz mutfağının bir kombinasyonuna sahiptir.
Burada yakalanan ana balıklar, büyük bir ton balığı ambalajı ve konserve endüstrisine yol açan ton balığıdır. Bu nedenle, bir çok Mahé mutfağı ana malzeme olarak ton balığı içerir. Bunun dışında, kırmızı snapper bir favori. Bu balık kırmızı biber ve yerel baharatlar ile hindistan cevizinde pişirilebilir veya sarımsaklı ve kırmızı hamurlu ızgarada pişirilebilir, daha sonra kömür yapraklarında zamanla pişirmek için muz yapraklarına sarılır.
Mahé’de yerel yemekler arıyorsanız, yöresel yemekler konusunda uzmanlaşmış plaj restoranlarında yemek yiyin. Ancak, iyi bir yemek deneyimi tercih ediyorsanız, adanın dünya mutfağı sunan otellerinde geniş bir seçenek bulacaksınız. Ada, konik biçiminde olan Jamalak denen yerli meyvesiyle bilinir. Elma gibi tadı ve aynı zamanda dokuda da benzer.
Anse Soleil Restaurant
Pek çok insan otantik Creole mutfağı sunan bu ilginç yemek yeme hakkında bilgi sahibi değildir. Restoranın Anse Soleil Plajı’nda yer alması ve ahtapot körüğünün tadını çıkarması nedeniyle ayaklarınızı kuma yapıştırabilirsiniz.
Baobab
Baobab, bu restoranda balık, salata ve makarna gibi diğerlerinin yanı sıra uluslararası mutfaklar da servis edilmektedir. Hemen deniz kenarındaki rahatlatıcı bir yüzüşün ardından, doyurucu bir yemeğin ve içeceklerin tadını çıkardıktan sonra, mayoyu kullanarak restorana girebilirsiniz.
Boat House
Boat House’daki açık büfede seçebileceğiniz 20 ayrıntılı Creole yemeği bulacaksınız. Izgara balık, papaya satini, ekmek cipsi, yerel balık ve tavuk yemekleri burada dikkat edilmesi gereken lezzetlerden bazıları. Beau Vallon plajından yürüyerek restoranda sıcak ve rahat ortamın tadını çıkarabilirsiniz.
La Perle Noire
La Perle Noire‘da park alanı bulunmaktadır. Atmosfer bir tatil yemeği için mükemmel ve taze deniz ürünleri bunun yanında kebaplar bulunmakta. Restoran, özellikle Creole, İtalyan ve uluslararası yaymak için bilinir. Aynı zamanda tamamen hindistan cevizi ağacından yapılmış bir çubuk var. Baharatlı soslu kırmızı ıstakoz restoranda mutlaka bulunmalıdır.
Le Corsaire
Eğer Avrupadan bir şeyler dilerseniz, Le Corsaire leziz biftekler servis eder ve romantik bir ambiyansa sahiptir, çiftler için sessiz balayı akşam yemeği için idealdir.
Le Reduit Restaurant
Son siparişlerinizi saat 21:00’de Le Reduit Restaurant‘ta alabilirsiniz. Buradaki yemekler esas olarak Creole’dur ve şehirden uzak bir tepenin üstündeki yerel bir aile tarafından işletilmektedir. Yeşil çevresi ve Hindistan cevizi sütü ve meyvede taze yengeç gibi sunulan özel lezzetler, Mahé’deki turistler için mutlaka görülmesi gereken bir yer.