Rodos Adasına Ege Denizi’nde ada, Oniki Adaların en büyüğü, Yunanistan’ın, Meis adası hesaba katılmazsa, en doğuda bulunan adası, adanın aynı adlı idari merkezi. Türkiye kıyılarının en yakın noktası olan Bozburun Yarımadası’ndan 18 km mesafededir. Adanın 2004 nüfusu 130.000 olup, bunun 55.000’i bu şehrinde yaşamaktadır.bu şehir Yunanistan’ın Oniki Adalar idari bölgesinin ve ilin merkezidir.
Rodos Adasına Nasıl Gidilir ?
Marmaris’ten 1 saatlik kısa bir feribot yolculuğu ile gidilebiliyor. Ayrıca belirli dönemlerde Bodrum’dan da feribot seferleri yapılıyor. içinde bulunduğu çoğu Yunan adalarına vize kolaylığı getirildiğinden gitmek artık daha kolay. Vize almadan feribota biniyorsunuz velimanına vardığınızda yetkililer size 35 Avro karşılığında 15 gün süreli iki girişli vize veriyor. Belki bu kontrol noktalarında biraz yığılma olabiliyor fakat yine de Türkiye’den vize almakla uğraşmak istemeyenler için iyi bir alternatif. İsterseniz Schengen vizesi alarak da adaya girişinizi yapabilirsiniz.
Nereye gidilir ?
Rodos Kalesi
Rodos Adası’nda “Eski Şehir” ziyaretçilerin dikkatini çeker. Eski Şehir, Ortaçağ’a ait 6 kapıdan oluşan bir kalenin içine kurulmuş bir şehirdir. 4 kilometre uzunluğundaki yüksek kumtaşı duvarlardan yapılmış devasa bir hisar olan sizi zaman yolculuğuna çıkaracaktır. , surlarla güçlendirilmiş en iyi durumda olan ortaçağ kentlerinden biri sayılır ve UNESCO’ un Dünya Kültür Mirası Anıtları listesinde yerini almıştır.
Kelebekler Vadisi
kelebekler Vadisi, binlerce rengarenk kelebeğin bir arada bulunduğu, yemyeşil doğanın doyulmayan güzellikleri arasında, içinde ağaçların, derelerin, gölcük ve şelalelerin aktığı, ziyaretçilerin çevresinden rahatça dolaşabileceği patikalarla düzenlenmiş muhteşem bir tabiat harikasıdır.Mayıs ve Eylül ayları arasında, üreme dönemlerinde kelebekler, nadir bulunan Panaxia Quadripunctaria, besinine ulaşmak için bu bölgeye gelir. Kelebeklerin bu doğal yaşam alanındaki eşsiz görüntüsü ziyaretçileri hayran bırakmaktadır.
Rodos Plajları ve Sahilleri
Rodos, Yunan Adaları’nın içerisinde plajları ile en ünlü adadır. Adanın batısı; daha uzun, kumlu plajlara ve sakin huylu sulara sahiptir. Doğuda ise plajlar daha çok çakıllıdır, rüzgâr serttir ve bu da denizin dalgalı olmasına sebep olur. Rodos Adası ’nda bulunan dalış merkezleri dalgıçlık hobisi bulunanlar için oldukça elverişlidir. Bu sayede, dalış zevkini Yunan Adaları’nda yaşamak isteyenler için Rodos Adası uğrak bir yer haline gelmiştir. Ayrıca adada rüzgar sörfü yapmak isteyenler için de geniş imkan ve aktivite seçenekleri bulunmaktadır.